Overname door Big Dutchman

Overname door Big Dutchman
Bundeling technische kennis vergroot kansen op de wereldmarkt.


Inno+ uit Panningen overgenomen door Big Dutchman.

Bundeling technische kennis vergroot kansen om blijvend te investeren in duurzame, diervriendelijke en rendabele veehouderijsystemen 

Inno+, de Nederlandse marktleider op het gebied van luchtwassers en duurzame energiesystemen voor de intensieve veehouderij, is afgelopen week overgenomen door Big Dutchman uit het Duitse Vechta-Calveslage. Inno+ was al langer op zoek naar een strategische partner waardoor ze blijvend kan investeren in nieuwe systemen voor een duurzame, diervriendelijke en rendabele varkens- en pluimveehouderij. Big Dutchman nam alle aandelen over. Maurice Ortmans blijft directeur en werkzaam in dezelfde functie.

Inno+ wordt kenniscentrum voor luchtwassen, klimaat en duurzame energie
Inno+ werd in 2003 opgericht door Maurice Ortmans en ontwikkelde zich in korte tijd tot de Europese marktleider op het gebied van luchtwassen en systemen voor warmteterugwinning voor de intensieve veehouderij. De belangrijkste markten waren tot nu toe Nederland en België. De laatste jaren heeft Inno+ fors geïnvesteerd in de benodigde DLG-certificering voor de Duitse markt. Om die markt nu daadwerkelijk te betreden is een efficiënt netwerk nodig om haar producten en concepten af te kunnen zetten. Big Dutchman en Inno+ vullen elkaar goed aan. Met de producten van Inno+ wordt Big Dutchman de grootste aanbieder van luchtwassers en systemen voor warmteterugwinning in de veehouderij wereldwijd. Met de bundeling van technische kennis zijn beide bedrijven ervan verzekerd blijvend te kunnen investeren in nieuwe systemen voor een duurzame, diervriendelijke en rendabele veehouderij. Inno+ wordt het kennis- en competentiecentrum van Big Dutchman op haar vakgebied. Big Dutchman is wereldwijd marktleider in voersystemen en stalinrichting voor de varkens- en pluimveehouderij. Zij biedt Inno+ een netwerk met meer dan 200 verdelers in de wereld. Net als Inno+ is Big Dutchman een familiebedrijf. Door de overname kan Inno+ verder groeien. In de nieuwe opzet blijft Inno+ een zelfstandig bedrijf met haar hoofdvestiging in Panningen. 

Inno+ blijft zelfstandig bedrijf en aanspreekpunt voor klanten
Klanten van Inno+ zullen weinig van de overname merken. Voor hen blijft Inno+ in Panningen het aanspreekpunt. Inno+ verandert niets in haar assortiment en manier van werken. Door de overname zijn klanten van Inno+ wel verzekerd van een betrouwbare, stabiele en innovatieve organisatie op lange termijn.